Krijnen Hoorvisie
Heuvel 23, 4901 KB, Oosterhout
0162 222188
info@krijnenhoorvisie.nl

Het Gehoor

DE WERKING VAN HET GEHOOR.

Door een samenspel van verschillende delen van uw oor kunt u horen. Deze delen van uw oor zijn erg kwetsbaar. Als een van deze onderdelen beschadigd wordt, dan is uw gehoor ook voor altijd beschadigd.

Het gehoor bestaat uit drie verschillende delen: het uitwendige oor (oorschelp), het middenoor (gehoorbeentjes) en het binnenoor (slakkenhuis).

Geluiden zijn trillingen in de lucht. Deze trillingen worden opgevangen door uw oorschelpen ( je oren) en gaan de gehoorgang in. De oorschelpen en uw gehoorgang versterken het geluid richting het trommelvlies. Het trommelvlies vormt de scheiding tussen het uitwendige oor en het middenoor.

Deze trillingen worden omgezet in signalen.

Achter het trommelvlies zitten drie kleine botjes, de gehoorbeentjes.  (hamer, aambeeld en steigbeugel). Deze drie kleine botjes gaan bewegen door de trillingen van het geluid en ze geleiden het geluid naar het binnenoor. In het binnenoor zit het slakkenhuis.

Dit slakkenhuis zit vol met vloeistof en zeer vele kleine haartjes, haarcellen genaamd. De vloeistof in het slakkenhuis gaat trillen, zodra de gehoorbeentjes het geluid doorsturen. De haarcellen  in het slakkenhuis vangen deze trillingen op en zetten ze om in een signaal.

Dit signaal wordt weer aan de gehoorzenuw doorgegeven. Deze geeft het signaal door aan de hersenen, waardoor u de geluiden kunt waarnemen. U hoort!!

In de weg die het gehoor aflegt voor het u hersenen bereikt kan van alles misgaan: u bent slechthorend of doof.

Krijnen HoorVisie kan u de werking van het oor en specifiek uw gehoor uitleggen en geeft u graag advies over de mogelijkheden. ook kan Krijnen HoorVisie uw gehoor vrijblijvend testen.